fbpx

Tunteiden käsittely ohjaustyössä -fasilitointikortit – Sirkku Ruutu

49,90 

Tunteiden käsittely ohjaustyössä

Korona-epidemiaan liittyvät ongelmat ovat erilaisia jokaisessa organisaatiossa ja aiheuttavat hyvin erilaisia tunteita eri ihmisissä. Tässä yksi tapa tuoda näkyväksi tunteita. Muistamme kuitenkin turvavälit. Suosittelmme tätä kokeiltavaksi tällä hetkellä vain pienissä tiimeissä.

Esimerkki työyhteisön tunteiden käsittelyyn.

Jokainen saa valita tunteen, jota kokee kokeneensa työyhteisössä. Asetutaan rinkiin, ja jokainen kertoo, milloin ja missä tilanteessa tuo tunne on aktivoitunut. Sen jälkeen sama tunnetila annetaan vierustoverille (tunteet kiertävät koko ryhmän) ja jokainen kertoo, milloin on tuntenut tunnetta, jonka toinen on valinnut. Näin tulee näkyväksi, että jokainen kokee työssään kaikenlaisia tunteita. Tunteiden tunnistamisen ja hyväksymisen kautta voidaan rakentaa luottamusta ja pohtia, miten työyhteisössä voidaan rakentaa hyvää tunnevirettä, joka kohdistuu perustehtävän suorittamiseen.

Tällaiseen tunnetyöskentelyyn Sirkku Ruudun Tunteiden käsittely ohjaustyössä -fasilitointikortit ovat oivallinen työkalu keskustelun johdatteluun. Korttipakassa on 85 korttia, ne ovat pankkikortin kokoisia ja jokaisessa kortissa on yhdellä sanalla kuvattu jokin tunne ja siihen liittyvä kuva.

Korttien toimitusaika on noin 4 päivää tilauksesta.

Tuotetunnus (SKU): 106002 Osasto:

Tunteiden käsittely ohjaustyössä -fasilitointikortit käyttöidea käyttöösi.

Esimerkki terapiatyöskentelyyn:

Kun asiakas kertoo ongelmalliseksi kokemastansa tilanteen, mutta ei saa kiinni, miltä hänestä tuntuu, voidaan kortteja käyttää apuna tunteiden nimeämisessä.

Tavoitteistamisessa voidaan kortteja hyödyntää esim. kysymällä, mitä tunteita asiakas on viime aikoina kokenut ja mitä tunteita hän haluaisi enemmän tuntea. Toivetunnetta voidaan kartoittaa poikkeuskysymysten kautta ja miettiä keinoja, miten noita tunteita voisi saada elämään lisää jne.

 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tunteiden käsittely ohjaustyössä -fasilitointikortit – Sirkku Ruutu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.