fbpx

Uskomusten muuttaminen -fasilitointikortit – Sirkku Ruutu

39,90 

Hyödynnä kortteja työnohjauksessa coachingissa ja konsultoinnissa!

Mitä pidämme tärkeänä? Uskomukset (vastaa kysymykseen MIKSI?) ja arvot tuottavat vahvistuksen omalle toiminnalle, antavat sisäisen motivaation ja luvan, joka tukee tai kieltää kyvyt. Uskomukset määrittävät ne tavat, kyvyt ja opit, joita voimme käytännössä toteuttaa. Jos uskomuksemme mukaan emme osaa kirjoittaa, vältämme kirjoittamista. Näin mahdollisuutemme oppia kirjoittamista vähenee ja vähitellen lopetamme kirjoittamisen kokonaan. Lopulta uskomus on toteutunut täydellisesti. Edgar Schein kuvaa miten uskomuksia myös salataan, organisaatio ei halua kertoa totuutta omista todellisista toimintaa ohjaavista usko

Väitöstutkimukseni teoria taustana on ryhmätahtojohtaminen. Uskomukset toimivat ryhmätahto tasolla. (Koivisto, Ranta. Näin motivoin yhteistyöhön) Arvot ovat vahva ohjaaja, kun johtaja rakentaa sisäryhmää omaan tiimiinsä. Jokaisen henkilön arvot ja organisaation arvot sekä tiimin arvot kohtaavat ryhmätahtoa muodostettaessa. Tuossa vaiheessa esimiehen käymät keskustelut pääasiassa ovat arvokeskusteluja, mikä meille on tärkeään ja mihin me yhdessä uskomme. Näin me toteutamme omia yhteisiä arvojamme.

Tällaiseen arvo- ja uskomustyöskentelyyn Sirkku Ruudun Uskomusten muuttamisen -fasilitointikortit ovat oivallinen työkalu keskustelun johdatteluun.

Korttien toimitusaika on noin neljä päivää tilauksesta.

Tuotetunnus (SKU): 106001 Osasto:

Uskomusten muuttaminen -fasilitointikorttien käyttöidea käyttöösi.

Jakaudutaan kahteen ryhmään coachit asettuvat ulkorinkiin ja asiakkaat sisärinkiin.

Coach pysyy paikoillaan ja asiakkaat vaihtavat myötäpäivään järjestyksessä tuolia äänimerkin kuuluessa.

Pelisäännöt: asiakas ei referoi koko ajatteluaan uudelle coachille, vaan jatkaa siitä, mihin on aiemman coachin kanssa jäänyt. Coach ei kysy substanssiin liittyviä kysymyksiä, vaan pitäytyy asiakkaan ajatteluprosessin ohjaamisessa ja kysyy korttien mukaisia kysymyksiä.

Kunkin coachin kanssa vietetään vain 3 minuuttia. Kun asiakas vaihtuu, coach vaihtaa järjestyksessä kysymyskorttiaan. Esim. hän aloittaa ensimmäisen asiakkaansa kanssa kortista numero 1 ja jatkaa seuraavan asiakkaan kanssa kortista numero 2.

Huom. Kyseessä on minicoaching, jossa aikakin on minimalistinen. Fokusointi olennaiseen on siis tärkeää. Yhteensä harjoitus kestää noin 25 minuuttia.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Uskomusten muuttaminen -fasilitointikortit – Sirkku Ruutu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.