fbpx

Itsensä johtaminen kompleksisessa toimintaympäristössä työkirja (e-kirja) – Sirkku Ruutu

39,90 

Työkirja oman hyvinvoinnin vahvistamiseen!

Työkirjan sisältö on interaktiivinen. Voit vastata tehtäviin e-kirjan sisällä ja saat heti palautetta omasta tilanteestasi. Voit tehdä työkirjaan omia muistiinpanoja ja tulevaisuuden suunnitelmia ja tallentaa ne itsellesi.

Oman väitöstyöni ”Ryhmätahto- ja dialoginen johtaminen organisaatioiden kehittämisessä” keskeinen asia on, että organisaatiossa on oltava riittävä määrä kehittymishaluisia ihmisiä, joille on annettu mahdollisuus tehdä kehittämistyötä. Tarvitaan yksittäisen henkilön osaamisen kasvua, organisaation osaamisen kasvua sekä hiljaisen tiedon hyödyntämistä. Tarvitaan myös dialogista vuoropuhelua esimiesten, tiimien ja tiiminjäsenten kesken sekä tukea henkilökohtaiseen kehittymiseen.

Tutkimus osoittaa, että itsensä toteuttamisen ja itseohjautuvuuden merkitys kasvaa työelämässä ja ihmisten arvoissa. Hyvä ilmapiiri ja mahdollisuus itsensä toteuttamiseen työssä sekä tiimien itseohjautuvuus pitää olla kunnossa ensimmäisenä. Sirkku Ruutun työkirjan sisältö on perusta onnistuneelle kehittämiskulttuurin rakentamiselle.

ritvaranta.com -sivulle on etuoikeus saada Sirkku Ruutun työkirja ”Itsensä johtamisen välineitä kompleksisessa toimintaympäristössä” myyntiin, koska se auttaa väitöstyön sisältöjen viemistä käytäntöön.

Toivotan miellyttäviä lukuhetkiä ja aktiivista työskentelyä!

Tuotetunnus (SKU): 101007 Osasto: Avainsana tuotteelle

Joillain laitteilla/järjetelmillä on oletusarvona oma pdf-ohjelma. 1.Käytä kuitenkin aina Adobe Reader –appia, silloin työkalut toimivat. 2.Lataa se tarvittaessa ilmaiseksi omasta kaupasta (Google Play,  Apple store). Tarkista, että käytössä on kuvan logo. Silloin e-kirjan työkalut toimivat ja voi tehdä esimerkiksi oman stressitestin ja saat tulokset heti käyttöösi. LinkedIn sivuilla ritvaranta.com on video, jossa opastetaan työkalun käyttöä.

 

Väitöstyöni perusteella tarvitaan kykyä ryhmäjäsenyyden hyödyntämiseen ja yhteisöllisyyden kasvattamiseen, sillä ne vahvistavat organisaation oppimista. Näin ollen tarvitaan yhteisöllistä osaamista. Työelämän laatua kuvaavia indikaattoreita ovat uusien asioiden oppiminen ja ongelmanratkaisu työssä, työn autonomia sekä työskentely autonomisesti toimivissa tiimeissä.

Aito dialogi on mahdollista, kun ihmiset luottavat toisiinsa, ovat tasa-arvoisia ja arvostavat toisiaan. Yhteiskunnan arvojen merkittävä muutos vaikuttaa siis myös työelämään. Ihmisten tarpeet ja arvostukset muuttuvat, milleniaalit vaativat uudenlaista johtamista, ja vaatimukset työelämän suhteen vaikuttavat yritysten ja organisaatioitten elämään. Yhteiskunnassa tapahtuva muutos aiheuttaa muutospainetta työn puitteiden ja toimintatapojen muutokselle.

Työkirjan sisältö –  Voit tehdä testejä, tehtäviä ja omia suunnitelmia interaktiiviseen työkirjaan:

OSA 1 STRESSINHALLINTA
Tehtävä 1: Stressin varoitusmerkkejä
Tehtävä 2: Omat pisteet
Tehtävä 3: Stressiltä suojaavat tekijät  
Tehtävä 4: Omat täsmäkeinot
Tehtävä 5: Oma suunnitelmasi
Tehtävä 6: Vaikuttamisen kehät

OSA 2: TUNTEIDEN SÄÄTELY
Tehtävä 7: Omat tunnelukkosi
Tehtävä 8. a) ja b) : Omien uskomusten, tunteiden ja toiminnan tutkiminen
Tehtävä 9: Mindfulnessharjoitus mielen rauhoittamiseksi

Sirkku Ruutu kuvaa: ”Ne työntekijät, jotka saavat toteuttaa luontaisia ominaisvahvuuksiaan työssään, kokevat mielekkyyttä ja työtyytyväisyyttä. He innostuvat ja energisoituvat, kun saavat tehdä työnsä hyvin ja käyttää lahjakkuuksiaan. Esimiehen yksi keskeisistä tavoitteista on auttaa alaistaan kytkeytymään omiin vahvuuksiinsa, jotta ne voivat olla tietoisemmin käytössä. Seligman on maailman johtava onnellisuustutkija. Hän on luonut hyveiden ja luonteenvahvuuksien tyypittelyn, jonka avulla ihminen kytkeytyy tyytyväisempään, sitoutuneempaan ja merkityksellisempään elämään. Henkilökohtaisia luonteenvahvuuksia edelleen kehittämällä kehittyy myös kollektiivinen työelämä.”

Työyhteisötaitojen perusteet luvussa on esitelty työyhteisötaitojen itsearviointi, joka on linjassa luonteenvahvuuksien kanssa ja toimii yhtenä itsereflektion ja kehittämisen apuvälineenä.

Työelämämme kaipaa lisää myönteisyyttä. Lähes jokaisessa organisaatiossa ihmiset kertovat toivovansa työyhteisöönsä lisää positiivista asennetta, avoimuutta ja myönteistä palautetta. Näiden avulla saadaan aikaan nostetta, iloa, innostusta ja hyvää vuorovaikutusenergiaa, jotka ovat yhteydessä tuottavuuteen. Meillä kaikilla on osaamista ja voimavaroja, joita voisimme hyödyntää mielekkäämmin.

Kehittämisterveisin
Ritva Ranta
YTM, RI, kirjailija

PS. Jos haluat tilata työkirjoja yli 10 kpl, ota suoraan yhteyttä info@ritvaranta.com

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Itsensä johtaminen kompleksisessa toimintaympäristössä työkirja (e-kirja) – Sirkku Ruutu”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

39,90