fbpx

 

 

Väitöstyöni Ryhmätahto- ja dialoginen johtaminen organisaatioiden kehittämisessä. Kehittäminen – ilmapiiri keskiössä.

Kirjoitin kevättalvella 2020 näin ennen suunniteltua, mutta koronan takia peruttua, väitötilaisuutta: ”Mielestäni kehittämistyötä ja sen tutkimusta tarvitaan, koska yritysten ja organisaatioiden toimintaympäristö muuttuu koko ajan vaikeammin hallittavaksi. Työelämässä muutosnopeus ja kompleksisuus kasvavat ja samalla syntyy uusia kehittämisen esteitä. Ulkoiset paineet vaativat organisaatioilta kulttuurin muutosta.” Kevät on osoittanut, että toimintaympäristömme on tuotakin kuvausta vaativampi.

Nyt vuosi väitöksen jälkeen muutos tuntuu jatkuvan! Kehittäminen ja ilmapiiri ovat työelämäkeskustelun keskiössä.

Kiitos teille monille, jotka olette hankkineet väitöskirjan! Verkkokaupasta  www.ellibs.com/fi/book/9789529430031  löytyy ekirjana ja kirjastoihin se ilmetyy myös. Ajattelin kirja-aleen olevan sopiva tähän kohtaan. Ylhäällä on kaupan painike ja käy ostoksilla!

Hyviä lukuhetkiä toivotellen

Ritva

Ritva Ranta, FM, RI

 

ritvaranta.com/tuote/vaitoskirja-ryhmatahto/

Voisin vielä lsiätä. Kehittämiskulttuuri paranee, jos ratkaisemme ongelmat askel kerrallaan.

Olen yhdistänyt parhaat käytännöt tiimityön, ryhmän johtamisen ja kehittämiskulttuurin rakentamisesta.

Selkeä polku toteutuksessa helpottaa kaikkien ja erityisesti lähijohtajan kiirettä. Motivaatio ja innostus kasvavat. Kuvan kurkiaurakin organisoituu vähitellen, kaikki löytävät paikkansa ja paikkoja vaihdetaan tarpeen mukaan.

Vai pelkäätkö, ettei mitään ole enää tehtävissä ennen sote fuusiota? Muutosjohtaminen ja sote, voidaanko siinä onnistua ja miten sote muutos toteutuu?

Tässä muutamia toimenpiteitä, jotta tiimissä saadaan muutos toteutumaan ja kyetään siirtymään kielteisestä myönteiseen kierteeseen. Täältä pääset blogiini ”Tiimityö ja ryhmätahto” lukemaan myönteisistä vaikutuksista

Kaikki näkökulmat ovat pitkään tutkittuja ja tulokset ovat hyviä. Askel kerrallaan muutos toteutuu arjen työssä ja myönteistä kierrettä syntyy kokemusten karttuessa. Kunnossa olevista asioista tullaan tietoiseksi ja toimimattomat asiat käännetään tavoitteiksi ja viedään käytäntöön asia kerrallaan.

Tiimin itse määrittämät realistiset tavoitteet ja stressin vähentäminen vahvistavat luottamusta tiimissä. Se on yksi tiimityön kulmakivistä.

Liian kovat tavoitteet lamaannuttavat varsinkin, jos organisaation ilmapiiri on huono.

Tavoitteiden pilkkominen ja me-hengen vahvistaminen

Jaa tietoa, mitä ihmiset tarvitsevat tehdäksensä työnsä hyvin.

Kuuntele! Osallistaminen ei auta, osallisuuden kokemus ratkaisee

Aloita aikasyöppöjen poistamisella! Tee helpot toimenpiteet ensin.