Kuvaus
Jatkuva parantaminen Tyoilmapiiri sotealalla
Jatkuva parantaminen – kehittämisilmapiirin tunnistaminen
Tehtävän tavoite: Tiedostaa kehittämiseen liittyvää työilmapiiriä organisaatiossanne. Mitä pitää tehdä, jotta kehittämisinto voisi kasvaa?
Jatkuva parantaminen Tyoilmapiiri sotealalla. Työkalussa testataan pienellä testillä nykytilannettanne. Jos tiimisi on antanut kysymykseen ”Meillä on kehittämismyönteinen ilmapiiri” alle kolme pistettä, todennäköisesti teidän organisaatiossanne on jotain kysymykseen liittyvä kehittämistarpeita.
Käytännössä vain te itse tiedätte, mitkä toimenpiteet auttavat parantamaan teidän organisaationne toimintaa. Näin ollen tiimisi kanssa keskustellen löytyvät toimenpiteet tilanteen parantamiseksi ja saat parhaimman hyödyn työkalusta.
jatkuva parantaminen Tyoilmapiiri sotealalla toteutuu, kun kehittämisilmapiirin tunnistaminen ja toimenpidelistan tekeminen edistyy.
HUOM! KEHITTÄMINEN ONNISTUU VAIN TEKEMÄLLÄ!
Hyödynnä ”Helposti – vaikuttavaa nelikenttä” työkalua monien kehittämisehdotusten käsittelyssä.
Tehtävän tavoite on tiedostaa kehittämiseen liittyviä esteitä organisaatiossamme. Tämä toimii osana nykytila-analyysiä.
Ideoita tiimikulttuurin parantamiseksi – ota käyttöösi
Yhteishengeltään hyvä ja yhteiseen tavoitteeseen sitoutunut henkilökunta organisoi töitä suunnitelmallisesti ja sujuvasti.
Tiedosta muutostarve yhdessä tiimiläisten kanssa ja tee/tarkenna tavoitteet tiimityölle ja luo yhdessä alustavat pelisäännöt.
Päämääristä ja tavoitteista keskustellaan yhdessä
Toimintatavoista keskustellaan yhdessä
Pelisäännöistä suunnitellaan ja tehdään yhteisiä päätöksiä tiimin sisällä
Valtajärjestelmät, roolit ja sosiaalinen rakenne ovat näkyviä
Otetaan rakentavasti puheeksi vaikeat asiat ja ne kyetään selvittämään
Voidaan oppia uusia asioita työssä
Tiimin Itseohjautuvuus toteutuu
Työn organisointia tukee avoin ja keskusteleva ilmapiiri. Tästä syntyy positiivinen itseään toteuttava kierre, jolloin hyvin sujuvat työt tuottavat tunteen hyvästä yhteistyöstä ja ilmapiiristä. Silloin on helppo löytää hyviä yhteisiä toimintatapoja ja käytäntöjä. Positiivista kierrettä vahvistaa, kun oma työ koetaan hyödylliseksi ja kun voi soveltaa työssään omia ideoitaan ja suunnitella työtään itse.
Eli hyvinvoiva, tyytyväinen, itseohjautuva ja sitoutunut henkilöstö organisoi työnsä hyvin. Töiden hyvä organisointi ja ihmisten kokemus hyvästä yhteishengestä ja avoimesta ilmapiiristä toteutuvat samaan aikaan kun samalla keskustellaan riittävästi työn järjestämisestä tai niihin liittyvistä ongelmista.
Työssä viihtymistä lisäävät työn itsenäisyys, hyvät suhteet esimiehiin ja työtovereihin, uusien asioiden oppiminen, mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön, työpaikan henki sekä aikaansaamisen ja hyödyllisyyden tunne.
Johto mahdollistaa ja tukee kaikkien osallistumista oman työn ja oman yksikkönsä toimintatapojen kehittämiseen. Käytännön tekemisen kautta kehittämisosaaminen kasvaa.
Arviot
Tuotearvioita ei vielä ole.