fbpx

Selviytymistarina – Yrityksen nousu kriisistä voittoon (ekirja) – Ritva Ranta

5,90 

Selviytymistarina on laman historiaa. Se kertoo, miten pitkä ja vaikea työ selviytyminen on. Lamassa tarpominen on voimat vievää sumussa kulkemista. Nyt kamppailemme uuden, todennäköisesti ainakin yhtä syvän talouskriisin edessä, ja tiedämme, että suomalaiset työpaikat ovat pääosin pienissä yrityksissä.

Siis Selviytymistarinaan! Yritys aloittaa erittäin haastavana ajankohtana 90-luvun laman ollessa syvimmillään. Kamppailu vie yrityksen saneeraukseen ja pitkään toipumisvaiheeseen, josta ei puutu dramatiikkaa. Mitä voimme oppia tarinasta tänään?

Olen ollut itse toteuttamassa kirjassa kuvattuja kehittämisprojekteja. Väitökseni olennainen osa on organisaatiokulttuurin kehitysaskeleet. Tässä kirjassa olen esitellyt ne ensimmäisen kerran sivuilla 112-113. Siitä ne ovat tieteellisen näytön kautta jalostuneet, tarkentaneet ja syventyneet.

Kirja perustuu Ritva Rannan progradu-työhön  Arvot ja arvokulttuuri pk-yrityksessä

Tuotetunnus (SKU): 101005 Osasto: Avainsana tuotteelle

Meidän on hyvä tuntea 90-luvun laman tarina. Silloin meni konkurssiin eniten juuri pieniä pk-yrityksiä, ne eniten työllistävät.

8.5.2020 YLEn Uutiset– Verrattain pessimistinen käsityksemme on, että tänä vuonna tulee iso tuotannon menetys ja sen jälkeen toipuminen on hidasta. Jos mitään erityistä ei pystytä tekemään politiikassa meillä tai muualla, edessä on menetetty vuosikymmen vähän samaan tapaan kuin vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen, Vihriälä kuvaili tilannetta tiedotustilaisuudessa.

"Suomessa on 286 042 yritystä Ne työllistävät 1,4 miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Yrityksistä 93 prosenttia on alle 10 hengen yrityksiä. Koko 2000-luvulla uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Vuosina 2001—2018 pk-yritykset loivat työpaikkoja yli 150 399 hengelle. Näistä työpaikoista 87 516 syntyi alle 50 hengen yrityksiin." Suomen Yrittäjät.

Selviytymistarina-kirja kertoo nuoren yrittäjäpariskunnan tarinan ja perustuu tositapahtumiin. Yrittäjät ovat juuri valmistuneet insinööriksi, yrittäjyydestä heillä ei ole paljoakaan kokemusta, sen sijaan uskallusta kyllä. Kirjan yrittäjien lamasta selviytymisen korkeakoulu tulee käytyä laajimmalla mahdollisella oppimäärällä. Miten selvitään vaikeista tilanteista henkilöstön kanssa? Uusi vuosituhat kuitenkin muuttaa suuntaa ja paremmat ajat koittavat. MetallCap Oy (kaikki nimet muutettu) selviää saneerauksesta ja toimintaa kehitetään monella saralla. Mutta onko yritys jo kuivilla, kun uusi lama koittaa, miten selvitään vuoden 2009 romahduksesta? Mitä kuluu yrittäjille?

Kirja on ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 2012. Tämä ekirjan versio on saman sisältöinen alkuperäisen kirjan kanssa.

Minna Kivimäki on käyttänyt omassa työssään "Muuttuvan työelämän resilienssi ratkaisukeskeisen psykotepiatyön kohteeksi"  Selviytymistarinaa esimerkkinä.

Ritva Ranta, Sosiaalipsykologi, insinööri (YTM, RI). Hän on yhteistyön ja johtamisen asiantuntija. Hänellä on pitkä kokemus julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden kehittämisestä ja valmentamisesta niin tutkijan, konsultin kuin valmentajan rooleissa.  Hänen osaamisalueitaan ovat henkilöstön kehittäminen, tuottavuus, muutosprosessit ja henkilöstökyselyt. Ritva Rannan Tampereen yliopiston Sosiaalitutkimuksen laitokselle  tekemä väitöstutkimus 2020.

 

Lisätiedot

SKU

101000

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Selviytymistarina – Yrityksen nousu kriisistä voittoon (ekirja) – Ritva Ranta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5,90